Technieken

Bij Fluxility zetten we een breed scala aan technieken en talen in om producten voor onze klanten te maken. Dit begint natuurlijk met het ontwerp. Het ontwerp van websites en applicaties begint in Sketch, en verplaatst zich daarna snel naar ontwerpen in de browser. Op deze manier krijg je namelijk te zien hoe een website of applicatie écht gaat werken, en kan je ook de interactie vormgeven

Het bouwen en ontwerpen in de browser (de Front-end) doen we vanzelfsprekend met de nieuwste technieken. Zo gebruiken we HTML5 en CSS3 (SASS), maken we gebruik van progressive enhancement, en waar nodig van polyfills. Om de interactie in Javascript (zoals de bewegende afbeelding hierboven!) te verzorgen maken we graag gebruik van jQuery, React of Angular, maar we houden natuurlijk altijd een oogje in het zeil voor nieuwe frameworks. Packaging gebeurt met behulp van Webpack.

Dit alles doen we terwijl we de webrichtlijnen van de Nederlandse overheid in de gaten houden. Die zorgen er namelijk voor dat een website optimaal toegankelijk is. Echte mensen zijn hier mee geholpen, maar ook Google vindt het erg fijn als je je aan deze regels houdt! Al onze websites worden vanaf het begin ook responsief gemaakt, zodat het niet uit maakt met welk apparaat iemand de site bezoekt.

Op het gebied van mobiele apps hebben wij brede kennis in huis. We kunnen apps zowel "Native" maken, door het specifiek voor iOS in Objective-C of voor Android in Java te schrijven, of door middel van HTML5 via Cordova en Ionic, of met React Native. Bij deze laatste twee opties maken we een app die voor meerdere platformen tegelijk ingezet kan worden. Natuurlijk besteden we hier veel aandacht aan Human Interface Guidelines en bestaande conventies.

Aan de achterkant, de Back-end bouwen wij alles in Django, een Web framework geschreven in Python. Deze taal zorgt ervoor dat we niet alleen heel snel complexe systemen kunnen bouwen, maar ook dat we een breed ecosysteem aan applicaties hebben die we kunnen inzetten voor onze klanten. Hierdoor kunnen we voor praktisch alle situaties een maatwerkoplossing bieden.

Binnen het Django framework draaien wij het Django-CMS. Dit CMS zorgt ervoor dat gebruikers niet beperkt zijn in enkel het maken van pagina's, maar dat we binnen hetzelfde systeem op-maat applicaties kunnen aanbieden, zoals webshops en systeemkoppelingen.

Al onze websites worden continue gecontroleerd op mogelijke fouten of problemen via Sentry, een monitoringsysteem wat bijvoorbeeld ook door Facebook en Mozilla wordt gebruikt. Zo staan wij in voor de kwaliteit en robuustheid van onze producten.

Publicatie verlopen geautomatiseerd met behulp van Jenkins, Fastlane en Ansible.