Interview met Raymond

Stel je even voor

"Mijn naam is Raymond, ik ben 30 jaar en ik woon met mijn gezin in Zoetermeer. Dus ik kan lekker op de fiets naar het werk."

Welke opleiding heb je gevolgd?  

"Communicatie & Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam"

Waar ben je zoal mee bezig?  

"Ik ben front-end developer."

Hoe ben je hier terecht gekomen?  

"In 2012 ben ik als stagiair bij Fluxility begonnen. Ik heb mij destijds verdiept in hybride apps. Dat is HTML/CSS/JS met een native schilletje zoals Android/iOS/Windows Mobile. Na mijn stageperiode ben ik blijven plakken en hier heb ik tot nu toe geen spijt van."

Wat zijn de leuke/uitdagende kanten van je werk?  

"We hebben elke keer weer nieuwe (en vaak innovatieve) producten. Ik mag werken met de nieuwste technieken en heb veel inspraak hoe we die techniek inzetten."

Wat zijn de minder leuke kanten van je werk?  

"De factor tijd. Sommige projecten zijn van korte duur waardoor er niet altijd ruimte is om je helemaal uit te leven. De klant krijgt een mooie en passende oplossing, maar ik wil altijd meer."

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit? 

"Ik krijg een stroom tickets (van collega Dion) binnen gerelateerd aan websites. Voor onder andere support en quick fixes, maar ook de implementatie van ontwerpen die onze designer Laura ontworpen heeft. Op andere dagen werk in aan web-apps die we bouwen met behulp van o.a. React. Tussendoor komen er nog tickets binnen voor kleine updates aan (hybride) apps."

Zijn er binnen je werk mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen?  

"Jazeker. Hoewel dit varieert, is er naar mijn inzien niet altijd ruimte voor. Er zijn net twee collega’s vertrokken waardoor onze planning lekker vol zit. Inmiddels zijn er al twee nieuwe collega’s aangenomen dus deze ruimte is er binnenkort weer.  Daarnaast leer ik ook tijdens onze projecten van Wouter en Jeffrey, zij nemen rustig de tijd om bepaalde zaken uit te leggen. Dit is wederzijds."

Hoe blijf je op de hoogte van ontwikkelingen binnen jouw vakgebied?  

"Internet :) en natuurlijk mijn collega’s. Zo komen er in de dagelijkse “stand up” regelmatig ontwikkelingen naar voren. Ik gebruik Feedly om alle nieuwsbronnen te verzamelen. Daar lees ik vooral nieuws van tweakers.net of news.ycombinator.com."

Welke doelstellingen heb je binnen jouw werk?  

- "Het gat tussen ontwerp en implementatie van website verder te verkleinen."
- "Apps ontwikkelen met React Native"
- "Conventies op één of andere manier vastleggen zonder dat het verstoft"

Hoe zou je je werkgever in 3 woorden omschrijven?  

"Flexibel, ontspannen en meegaand."