Corona Indicator Aerosolen

"Een rekentool die de besmettingskans van Corona in kaart brengt"

Corona. In 2019 dachten we nog aan het biertje, vanaf 2020 veranderde die associatie opeens. Het coronavirus verspreide zich razendsnel over de hele wereld. Pandeigenaren zaten opeens met een moeilijke kwestie. “Hoe groot is de kans dat mensen Corona oplopen in mijn pand”? 

Om die reden kwam kennisinstituut ISSO naar ons toe met de vraag om deze webapplicatie te maken. De tool maakt berekeningen op basis van vele parameters, zoals de grootte van het oppervlak en de hoeveelheid luchtverversing. De tool maakt vervolgens de berekening en toont de uitkomt automatisch in een mooi vormgegeven PDF-bestand.

De rekentool is gebaseerd op het Wells-Riley model, dat de variabelen in kaart brengen die zorgen voor een overdracht van het virus. De applicatie wordt bijgewerkt bij de uitbraak van virusvarianten, zoals de deltavariant. In dat geval wordt de tool verbeterd en worden correcties doorgevoerd.  

Terug naar portfolio
Klant
ISSO
Kenmerken
PDF generator, Flexibel formulieren toevoegen, Rekentool, Maatwerk implementatie van ISSO Rekenplatform, Django website
Technieken
Python, Django, Django REST Framework, Fluxility Calculation Core, React, Material UI, Redux, WebPack, Fluxility platform, Weazyprint, SVG, Observables
Dienst
Software, Django