RECO klantcasus

RECO zocht een betrouwbare softwarepartner die meedacht, snel kon schakelen en verstand van zaken had. Na een selectie van zes partijen bleek Fluxility de uitverkorene. Samen met RECO hebben we de websites naar een hoger niveau getild en voldoet het weer aan de hedendaagse webstandaarden. Daarnaast zijn er SEO-functionaliteiten toegevoegd, waardoor de websites van RECO beter zijn gaan scoren op vindbaarheid.

Benieuwd hoe wij dit gedaan hebben? Lees hieronder de casus!

Over RECO

RECO is al ruim 65 jaar dé specialist in het verhuren van materieel aan de bouwsector, rail- & infrastructuursector, evenementensector en meer. Ze combineren materieelverhuur met technisch advies en aanvullende diensten zoals calculatie, transport en montage. Door deskundig advies van specialisten én een uitgebreid productassortiment levert RECO de totaaloplossing voor ieder project. 

De probleemstelling

RECO heeft de drive om continu in te spelen op ontwikkelingen binnen de branche. Dit vergt veel inzet en capaciteit van het marketingteam en de freelancers met wie ze samenwerkten. Begin 2020 won de ambitie het van de capaciteit. RECO ging op zoek naar een organisatie die kon ondersteunen bij webdevelopment. Ze zochten een flexibele allround partner die bereid was net zo hard te lopen als RECO zelf. Aan de hand van deze vraagstelling en eisen zijn ze bij Fluxility uitgekomen. Na een briefing met zes potentiële opdrachtnemers kwam RECO op Fluxility uit als best passende partner.

Quote

“Fluxility begreep wat we nodig hadden en bood een hands-on mindset. Waar andere aanbieders meer inzetten op marketingondersteuning, bood Fluxility precies de webdevelopment-kennis en -kunde die we nodig hadden.”

Toen Fluxility eenmaal de opdracht kreeg, was het tijd om een goede basis neer te zetten. Er is een goede template ontwikkeld die gebruikt zou worden voor alle websites. Ook is Django opgezet.

De oplossing

Fluxility heeft een systeem gebouwd waar alle websites op draaien. Een aanpassing in de code zorgt ervoor dat alle websites aangepast worden. Dit zorgt ervoor dat één specifieke wijziging niet op meerdere websites doorgevoerd hoeft te worden. Aangezien er een groot aantal websites zijn, zorgt dit voor een flinke tijdsbesparing. Onderhoud uitvoeren en updates doorvoeren is dus eenvoudiger gemaakt.

Er is voor RECO.eu een maatwerk e-commercemodule ontwikkeld waarbij gebruikersgemak op plek één, twee en drie stonden. Klanten klikken in een mum van tijd een complete bouwplaatsinrichting in elkaar, omdat ze al op de categoriepagina's producten aan hun winkelmand kunnen toevoegen. Ze hoeven dus niet naar een productpagina te gaan, daar het aantal producten in te voeren, op bestellen te klikken, om vervolgens weer terug te klikken naar de categoriepagina. De e-commercemodule zorgt voor een optimale gebruikerservaring.

Voor de overige websites is een universele leadformuliermodule ontwikkeld. Per website zijn er maatwerk aanpassingen doorgevoerd, wederom voor een zo optimaal mogelijke gebruikerservaring.

Ook op het gebied van zoekmachineoptimalisatie (SEO) is er veel verbeterd. Technische SEO-optimalisaties zijn, in samenwerking met de klant, doorgevoerd. Denk hierbij aan een plug-in waarmee je eenvoudig structured data toevoegt. Hierdoor is RECO nog beter vindbaar in de zoekmachines.

Ik wil ook een maatwerk website!

 

 

 

Kantoor Fluxility Zoetermeer

De voorbereiding

Als eerst is er een goed projectplan opgesteld. Hierin staat uitgebreid omschreven wat het huidige softwarelandschap is, wat er gemaakt dient te worden, welke koppelingen nodig zijn, hoe de software moet functioneren, wie het onderhoud doet, welke functies essentieel en welke juist optioneel zijn. Een uitgebreid plan schepte duidelijkheid voor beide partijen.

Een grote uitdaging hierin was om het marketingteam te overtuigen. Het zeer ervaren team wist precies wat het wilde hebben en nam absoluut geen genoegen met minder.

De uitvoering

In het begin was het zoeken naar de ideale samenwerking, maar na verloop van tijd groeiden RECO en Fluxility naar elkaar toe. RECO geeft aan wat de wensen zijn en Fluxility zet de wensen om in een eindproduct. Inmiddels is Fluxility, als ondersteunende partij, een verlengstuk van de marketingafdeling geworden. 

RECO ziet het partnerschap met Fluxility als een samenwerking voor de lange termijn. Zowel RECO als Fluxility zijn ervan overtuigd dat ontwikkeling in technologie nooit stilstaat.

Programmeur die maatwerk software maakt

Het resultaat

Gedurende het project is de samenwerking verlengd en uitgebreid. Uiteindelijk zijn er maar liefst zes websites opgeleverd waaronder Werken bij RECO, RECO Lift en RECO Hoist.

De toegevoegde SEO-functionaliteiten, zoals de toevoeging van structured data, hebben voor een nóg sterkere positie in de zoekmachines gezorgd. Het marketingteam van RECO is hier zeer tevreden mee en zien de opgeleverde websites als een goed instrument voor hun werk.

Het project is uitgebreid naar een structurele samenwerking. “Er bestaan altijd kansen om de systemen op basis van de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren. Betere features, betere menu’s, betere tooling.”