ISSO Rekenplatform

"Een ingenieus rekenplatform voor vele rekentools"

ISSO heeft honderden publicaties waar complexe berekeningen voor nodig zijn. Door een uniforme rekentool te ontwikkelen is deze complexe en bovenal tijdrovende taak zo efficiënt mogelijk gemaakt.

Het ISSO Rekenplatform is gebaseerd op applicatie-technieken die Fluxility door de jaren heen heeft ontwikkeld. De basisgedachte achter het product is dat we geen code meer schrijven (“no-code”) om een implementatie te maken van berekeningen. Wat we doen is een beschrijving geven van welke input, berekeningen, output en begeleidende teksten er zijn. Vervolgens is er een applicatie die deze beschrijving kan inlezen. Zo kunnen we heel snel mooie tooling bouwen voor de honderden publicaties van ISSO, maar ook van anderen.

In het project waren er uiteraard vele uitdagingen die overwonnen moesten worden. Zo waren er zeer complexe berekeningen die goed uitgedacht moesten worden. Daarnaast moesten we goed samenwerken met inhoudelijke specialisten, om hun kennis te leren begrijpen en te vertalen in de code. De tool moest in de webbrowser real-time grote berekeningen kunnen uitvoeren en omtoveren tot een rapport.

 Vertel me wat jullie voor mij kunnen betekenen!

Terug naar portfolio
Klant
Kennisinstituut ISSO
Kenmerken
PDF generator, KennisID koppeling, Rekenkern doorontwikkeld, KnowMax Quest koppeling, KnowMax Vault koppeling
Technieken
Python, Django, Django REST Framework, Prince PDF, Fluxility Calculation Core, React, Material UI
Dienst
Software