Langerak de Jong

Een website die nieuwe klanten aantrekt

Langerak de Jong is in eind 2022 een project gestart om de bedrijfsprocessen te optimaliseren. Een belangrijk proces betrof de functie van de website. Op dat moment werd de website primair ingezet voor orderverwerking. Een nieuwe website moet veel meer de nadruk leggen op het aantrekken van nieuwe klanten en het versterken van de merkidentiteit van LDJ (Langerak de Jong). Het doel is om de marketingmogelijkheden via de website verder te optimaliseren en uit te breiden.

Meer leads

De nieuwe website moet meer kwalitatief verkeer en uiteindelijk leads opleveren. Het ontwerp van de website spreekt de doelgroep aan en converteert goed. Fluxility heeft de website uitgerust met verschillende functionaliteiten en technieken die zorgen voor een goede indexering door Google, en een aantrekkelijke weergave op sociale media en Google Snippets. 

Hoewel de website geen directe webshopfunctie heeft, toont deze wel specifieke producten. Dankzij de API-koppeling met het daadwerkelijke bestelportaal is het niet langer nodig om de assortimentslijst handmatig up-to-date te houden op de website. Er is nu één plek waar producten worden bijgehouden; deze wordt automatisch gesynchroniseerd met de website. 

De uitvoering

Nadat de opdracht duidelijk in kaart was gebracht gingen we aan de slag! In het proces werkten we nauw samen met onze klant en de leverancier van het bestelportaal. We werkten in "sprints" waardoor er meerdere meetmomenten waarin we elke keer een deelproduct opleveren. Op die manier heeft de klant betrokken bij het ontwikkelproces. Ze kunnen snel meebeslissen en zijn goed op de hoogte van de voortgang van het project.

Een groot gedeelte van de software is geschreven in Python, een populaire programmeertaal die krachtige en schone code oplevert. Het CMS is Django, een open source framework dat eveneens geschreven is in Python. Het vormt een ideale basis voor elk Python project.
 

Terug naar portfolio
Klant
Langerak de Jong
Kenmerken
Flexibel formulieren toevoegen, Custom design, API - koppeling
Technieken
Python, Django, Django CMS
Dienst
Website