Nachtnet Fiets app

Veilig in het donker fietsen

In het donker fietsen, veel mensen vinden het geen pretje. Er zijn natuurlijk talloze figuren met slechte bedoelingen, die vooral op die momenten actief zijn. In Zoetermeer was dit helaas ook een probleem. Veel fietspaden liggen namelijk redelijk afgelegen. De reden daarvoor is simpel: door vrijliggende fietspaden, tunnels en bruggen in te zetten hoeven fietsers niet op of langs autowegen te rijden. Het nadeel is wel dat de fietspaden dus afgelegen liggen, waardoor fietsers zich ’s avonds onveilig voelen.

Om die reden maakte de Gemeente Zoetermeer een plan voor veilige nachtelijke fietsroutes, zodat meer mensen in het donker durven te fietsen. Er kwam een zogenaamd nachtnet, een fietsnetwerk dat extra goed verlicht is en niet verstopt ligt achter struiken.

Om het gebruik van deze paden te vergroten mocht Fluxility in 2016 een app maken, die in de App Store en Google Play Store te downloaden was. Het doel hiervan was het gebruik van de nachtpaden te verbeteren. De app bevatte functionaliteiten die vooral in die tijd vernieuwend waren. Denk dan aan het delen van de livelocatie, nog voordat Whatsapp het introduceerde. Fluxility kon deze functionaliteiten ontwerpen en implementeren in een app.

Volgende case

Terug naar portfolio
Klant
Gemeente Zoetermeer
Kenmerken
Live locatie delen, Kaartenapplicatie
Technieken
Ionic, Angular, Leaflet, RxJS
Dienst
App