Startpunt Jeugdhulp Haaglanden

"Overzicht geven in het aanbod en de behandelduur voor zorgprogramma's van jeugdzorg"

In de jeugdzorg is er helaas te weinig overzicht in het aanbod en de behandelduur van de zorgprogramma’s. Onze opdrachtgever Zorgverkeer vroeg ons daarom om een platform te ontwikkelen die deze informatie beschikbaar stelde. Medisch verwijzers en de toegang van de gemeente (Zorgverwijzers) krijgen zo goed inzicht in het aanbod, de wachttijden voor het aanmelden, tijd tot de intake en de tijd tot de start van het zorgprogramma. Zo kunnen zij het programma kiezen wat het beste bij de wensen en behoeften van de cliënt aansluit.

Deze zorgcatalogus geeft zorgverwijzers meer inzicht in het zorgaanbod. Door alle zorgprogramma’s in de catalogus ontstaat er meer transparantie en toegankelijkheid van informatie. Zorgverwijzers kunnen eenvoudig een lijst met zorgprogramma’s vinden en informatie over de inhoud van het zorgprogramma. De zorgverwijzer kan door middel van zoektermen en filters de zoekopdracht verfijnen. Door dit totaaloverzicht kunnen zorgverwijzers het zorgprogramma selecteren dat het beste bij de wensen en behoeften van de cliënt past. Een bijkomend voordeel is dat de wachttijden verkort worden en cliënten dus sneller geholpen worden.

"Samenwerking is de sleutel tot succes. Zorgverkeer en Fluxility hebben die sleutel gevonden bij de bouw van het Startpunt voor het Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden, waar innovatie en zorg samenkomen voor een betere toekomst." - Hanco van Tol, directeur Zorgverkeer

Het platform geeft een overzicht van passende zorgprogramma’s. De beschikbare filters zijn bijvoorbeeld op productcodes (zoals ‘Pleegzorg’ en ‘Dagbesteding zwaar’) en zorgaanbieders. Het gefilterde aanbod kan daarna gesorteerd worden op afstand, kortste aanmeldtijd, kortste intaketijd, kortste tijd tot de start van het programma en op basis van alfabetische volgorde.

Een belangrijke vereiste van dit platform is dat het aanbod groot en actueel is. Zorgverkeer neemt hierin het voortouw. Op uitnodiging kunnen zorgaanbieders een profiel aanmaken en hun zorgprogramma invoeren. Aan dit zorgprogramma worden vervolgens productcodes, locaties en diverse soorten wachttijden gekoppeld. Om wachttijden actueel te houden ontvangen zorgaanbieders periodiek een mail om deze wachttijden aan te passen. Dit is zo geprogrammeerd dat dit zowel op computer als mobiel gebruiksvriendelijk te wijzigen is.

Omdat er gevoelige gegevens worden verstuurd is goede beveiliging essentieel. Daarom wordt er gebruik gemaakt van 0Auth 2.0. Dit is een autorisatieprotocol dat wordt gebruikt om applicaties toegang te geven tot de gegevens van gebruikers. Het maakt gebruik van tokens om de toegang tot gegevens te verifiëren en te beheren, zodat gebruikers hun gegevens kunnen delen zonder hun inloggegevens te hoeven delen.

Voor de toekomstbestendigheid van de catalogus is er gebruik gemaakt van Material UI 5. Door de nieuwste technieken te gebruiken voorkomen we dat het platform snel verouderd raakt of veel onderhoud nodig heeft.

Terug naar portfolio
Klant
Zorgverkeer
Kenmerken
Auth0 koppeling, Gebruikersportaal, Database maken, Filterapplicatie, Toegangsbeheer
Technieken
React, Material UI, WebPack, JavaScript, Emotion
Dienst
Website