TU Delft Collegerama

"Eenvoudig opnames van lezingen en colleges terugkijken"

Met Collegerama van de TU Delft kijken studenten eenvoudig naar zowel oude als nieuwe opnames van lezingen en colleges. De huidige applicatie is echter verouderd, waarna de hulp van Fluxility werd ingeschakeld. De bestaande applicatie is te langzaam en bovendien niet geschikt voor mobiele apparaten. 

De grootste uitdaging lag in het vindbaar maken van de juiste video. Klinkt eenvoudig, maar in werkelijkheid is het heel lastig. Er is namelijk geen centraal systeem voor studiegidsen. Vooral bij de masteropleidingen is er geen vast curriculum en bestaan de opleidingen veelal uit keuzemodules. Je kan de vakken daardoor moeilijk koppelen aan een opleiding.

De applicatie koppelt met Sonic Foundry Mediasite, het systeem dat alle video’s opneemt en distribueert. Een API roept parameters op, waarvan labels met tags het belangrijkst zijn. De tags bevatten namelijk informatie als het jaar van het vak, het schooljaar en de opleiding. Op basis hiervan is er een mapping gemaakt die alle video’s koppelt aan de juiste tags.  

De Collegerama app is een progressive web app. Dat is een type app die zoveel mogelijk functionaliteit van je apparaat benut, maar ook blijft werken als jouw apparaat die functie niet heeft. Is het een apparaat met een langzame processor? Dan laat de applicatie alleen maar de basisfunctionaliteiten zien. Heb je de nieuwste Samsung of iPhone? Dan kan je gebruikmaken van alle functionaliteiten die de app heeft! Het voordeel hiervan is dat het ook op oudere apparaten werkt. Ook heeft Collegerama op je browser de look-and-feel van een app.

De app bevat handige functionaliteiten. Zo speelt het automatisch de volgende video af, is het mogelijk om video’s toe te voegen aan een wachtrij en zie je ook gerelateerde video’s. Ook kan je eenvoudig versneld afspelen. De video’s worden ingeladen vanuit Mediasite.

In het project hebben we met veel partijen samengewerkt. Communicatie speelde een belangrijke rol, waar we de klant zoveel mogelijk bij hebben ondersteund.

De app blijft continu in ontwikkeling. We voegen samen met de TU Delft doorlopend nieuwe features toe, zodat studenten steeds gemakkelijker de colleges op afstand kunnen (terug)kijken.

Terug naar portfolio
Klant
TU Delft
Kenmerken
MediaSite koppeling, Videospeler, Custom mapping
Technieken
React
Dienst
Website, App