URL script gemeente Zoetermeer

"Een slim script dat duizenden pagina's scande en redirecte naar de juiste pagina"

De Gemeente Zoetermeer ging over naar een nieuwe website. Vlak voor live-gang was er nog geen redirect-schema: een lijst van oude pagina's met een verwijzing naar de nieuwe pagina's. Inmiddels was de hele nieuwe website gevuld, maar zou deze lijst van duizenden pagina's en links naar documenten handmatig moeten worden aangelegd. Dit was onbegonnen werk en ze hadden niet veel tijd meer. 

Fluxility heeft de gemeente uit de brand geholpen door een script te schrijven dat de oude website in kaart bracht en vervolgens linkte aan de nieuwe website. Met behulp van speciale technieken heeft Fluxility inhoud-bepaling gedaan voor alle pagina's. Het script heeft de oude inhoud bepaald en vervolgens op de juiste wijze doorgelinkt naar de nieuwe pagina. Dit was zeer uitdagend, want de teksten waren helemaal opnieuw geschreven.     

Een grote uitdaging zat in de Pdf-bestanden. Dit zijn vaak beleids- of andere informatiedocumenten. Maar er zijn ook nog formulieren in PDF, waarvan mensen de link bijvoorbeeld opslaan in hun favorieten. We moesten 100% zeker weten dat we de juiste koppeling hadden tussen de oude en nieuwe Pdf-bestanden, om te voorkomen dat inwoners de verkeerde documenten gingen aanvragen. 

Om dit script te realiseren is gebruik gemaakt van onze kennis over webcrawlers, neurale netwerken, algoritmes voor inhoudsbepaling en redirects.  

 Vertel me wat jullie voor mij kunnen betekenen!

Terug naar portfolio
Klant
Gemeente Zoetermeer
Kenmerken
Algoritme maken
Technieken
Python
Dienst
Software