BCRG

Voor BCRG is een database met softwarekoppelingen gemaakt. Hierdoor is het proces gestandaardiseerd en geautomatiseerd.

Benieuwd naar hoe we dit project hebben aangepakt? Lees dan de casus hieronder!

In gesprek met BCRG

Peter ‘t Lam is adviseur bij de Stichting Bureau Controle en Registratie Gelijkwaardigheid (BCRG).  BCRG is een database waarin de gecontroleerde energieprestaties van producten of systemen in de bouw- en installatiesector worden gepubliceerd. Deze gegevens kunnen door de diverse belanghebbenden zoals de medewerkers van Gemeentelijke Bouw- en Woningtoezicht, adviseurs, vastgoedbeheerders, energiebedrijven et cetera gratis worden geraadpleegd.

Een database vergt continue innovatie waarbij een goede samenwerking tussen programmeurs en opdrachtgever een vereiste is. Daarom werkt BCRG tot op de dag van vandaag actief samen met Fluxility. De samenwerking is hierbij uitgegroeid tot een co-creatie partnerschap.

De probleemstelling

In 2020 constateerde Peter dat de database toe was aan vernieuwing. Peter benaderde Wouter (mede-eigenaar van Fluxility) met de vraag of zij een nieuw platform voor BCRG konden bouwen. Er werd op basis van de wensen een nieuw platform gebouwd, waarbij ook de data uit de verouderde website gemigreerd moest worden. Voor het bedenken en uitwerken van dit product is veel tijd genomen.

De wensen van BCRG werden door Fluxility uitgewerkt en aangevuld met nuttige functionaliteiten. Na alle scenario’s te hebben uitgedacht zijn de developers gaan bouwen.

“Het is belangrijk dat iemand je begrijpt en je wensen weet te vertalen naar een eindproduct.” Peter 't Lam.

In deze wereld moeten drie verschillende talen worden samengebracht: de taal van software-ontwikkeling, het jargon van de technische branche en de taal van de gebruikers van de database. Vaak is het zo dat developers veel ingewikkelde termen gebruiken die de opdrachtgever vaak niet begrijpt.

Bij Fluxility spreken de programmeurs gelukkig beide talen en wordt het voor de opdrachtgever duidelijk wat er wordt bedoeld. Maar ook andersom is het fijn. Bij BCRG gaat het veel over techniek en ook daarmee weten de developers een vertaalslag te maken. Peter is erg blij met de vaste contactpersoon (Wouter) binnen Fluxility. “Ook met de overige medewerkers van Fluxility kunnen we goed communiceren. We zitten dikwijls op één lijn en zij weten altijd alles aan te laten sluiten bij onze wensen

“Volgens Peter wordt hij altijd hartelijk ontvangen en heeft hij het gevoel dat Fluxility het voor ons kan en gaat fixen.”, aldus Wouter. Daarnaast is Peter blij met de snelheid van handelen. “Voor (kleine) aanvullingen of wijzigingen heb ik binnen 5 minuten een reactie en vaak is het daarmee direct opgelost.”

quote peter

Peter: “Wat ons in eerste instantie moeilijk lijkt om te realiseren, lukt met de hulp van Fluxility dikwijls prima. Zo werken we in harmonie samen aan een verdere professionalisering van de database."

Het BCRG platform

Binnen het nieuwe platform moesten er diverse afdelingen specifieke taken kunnen uitvoeren. Nadat producteigenaren de kwaliteitsverklaringen en onderbouwing via het platform hebben aangeboden, kan het secretariaat via het platform eenvoudige feedback zoals ontbrekende informatie vragen aan de producteigenaren.

Wanneer de ontbrekende informatie is aangevuld door de producteigenaar kan het secretariaat de gegevens gemakkelijk doorzetten naar een college van deskundigen, het CGE. De leden van dit College Gelijkwaardigheid Energieprestatie (CGE) kunnen op hun beurt de stukken weer beoordelen. Tijdens een centraal overleg met het CGE kan het secretariaat eenvoudig het oordeel ‘goedgekeurd’, ‘aanvulling vereist’ of ‘afgekeurd’ toekennen. Na een goedkeuring wordt de verklaring automatisch verwerkt en opgenomen in de database.

Dit hele proces is door de intensieve samenwerking flink geoptimaliseerd. Het eindproduct is eenvoudig gebouwd, waardoor iedereen het kan gebruiken. 

Ook nu de website online staat, blijven de ontwikkelingen doorgaan. Zo wordt er binnenkort een automatisch facturatiesysteem aan de website gekoppeld en worden de eventuele problemen van de websitebezoeker keer op keer in de gaten gehouden. Fluxility stelt dan ook regelmatig nieuwe ontwikkelingen voor aan BCRG om ervoor te zorgen dat de website innovatief blijft en meegaat met de tijd.
 

Software engineer Fluxility

Software ontwikkeling nodig? Stop met zoeken!

Internetbureau Fluxility zorgt voor software die bijdraagt aan jouw bedrijfsresultaat. Nieuwsgierig geworden? Ontdek hier de ervaringen van je voorgangers.

Wil je meer weten over hoe wij software ontwikkeling aanpakken? Kom gerust langs, dan vertellen we je alles erover onder het genot van een kop koffie!

Vraag een vrijblijvende offerte aan