Digitaal toegankelijke website laten maken

Je wilt een website die voor íedereen toegankelijk is? Wij maken die graag voor je! Bij ons ben je aan het juiste adres om een digitaal toegankelijke website te laten maken, in een veilig en bovenal gebruiksvriendelijk systeem.

Wij zorgen ervoor dat jouw nieuwe website rekening houdt met mensen met een zintuigelijke, lichamelijke en verstandelijke beperking volgens de officiële WCAG-richtlijnen.

Nu een offerte aanvragen

Programmeurs die software programmeren

Websites voor overheid en gemeentes

Websites van gemeenten en overheden zijn verplicht om digitaal toegankelijk te zijn voor mensen met een beperking.

Logisch, want ook een blind persoon moet een afspraak kunnen maken voor een nieuw paspoort, een doof persoon moet de informatie uit een video kunnen begrijpen en iemand met een taalontwikkeling stoornis moet de informatie ook kunnen begrijpen.

Fluxility snapt als geen ander waar een digitaal toegankelijke website aan moet voldoen. Neem daarom nu contact op om jouw wensen te bespreken.

Nu een afspraak maken

Waarom een toegankelijke website?

Naast organisaties en bedrijven die verplicht zijn een toegankelijke website te hebben, zijn er nog tal van redenen om je website toegankelijk te maken.

Wat jouw reden voor een toegankelijke website ook is, we verwerken jouw doel graag in onze samenwerking. Zo komen we samen tot een website die voldoet aan jouw wensen en natuurlijk die van je doelgroep.

  • Een toegankelijke website draagt bij aan de algemene gebruiksvriendelijkheid van jouw website.
  • Je wilt dat iedereen zich welkom voelt bij jouw bedrijf en dat ook uitstralen op je website. Dit zien we vaak bij onze klanten die vallen in categorieën zoals musea, bibliotheken, patiëntenorganisaties, fysiotherapiepraktijken en dergelijken.
  • Mensen met een beperking zijn jouw doelgroep.
  • Een toegankelijke website biedt ook voordelen op het gebied van zoekmachineoptimalisatie. Zo zal een toegankelijke website hoger scoren in Google. Een bijkomend voordeel is dus dat er meer mensen jouw website kunnen bereiken en je meer bezoekers trekt.
  • Met een toegankelijke website creër je goodwill. Je straalt uit dat je graag rekening houdt met mensen die een beperking hebben.
  • Je vindt het gewoon belangrijk, want het web is voor iedereen.

Website laten maken volgens de WCAG-richtlijnen

WCAG staat voor Web Content Accessibility Guidelines. Dit is een set internationale richtlijnen die zich focussen op webtoegankelijkheid. Een website laten maken volgens deze richtlijnen levert een website op die rekening houdt met mensen met een handicap.

Daarbij wordt rekening gehouden met vier subdoelgroepen: Visuele, auditieve, verstandelijke en lichamelijke beperkingen.

Programmeur voor computer

Hoe gaan wij om met de richtlijnen?

Bij het maken van een toegankelijke website passen wij deze richtlijnen toe en houden daarnaast rekening met de doelen van uw organisatie. Het is belangrijk om in te zien dat de WCAG-richtlijnen niet bedoelt zijn als regels.

Een enkele keer zou een richtlijn kunnen botsen met bijvoorbeeld een webtool, het design, de vastgestelde huisstijl, andere regels waar de website aan dient te voldoen, et cetera. In zo’n situatie vinden we het belangrijk om samen een overweging te maken in hoeverre een WCAG-richtlijn wordt doorgevoerd.

Deze organisaties hebben we geholpen


Hoe kan ik mijn website toegankelijk maken?

Een al bestaande website toegankelijk maken? Dat kan, maar is vaak een stuk ingewikkelder dan een nieuwe website volledig toegankelijk opleveren. Vergelijk het maar met een invalidentoilet inbouwen in een oud gebouw:

Er is weinig ruimte, er zijn drempels, trapjes en te smalle deuropeningen. Met een kostbare verbouwing kan er misschien wel een invalidentoilet worden ingebouwd, maar het gebouw zelf houdt de drempels en obstakels waar een rolstoel niets mee kan.

De toegankelijkheidsplannen direct meenemen in het ontwerp of bouwplan voor een nieuw gebouw is dus altijd doeltreffender en veel minder kostbaar. Het invalidentoilet komt dan op een logische plaats naast de andere toiletten en er is alle ruimte ingecalculeerd die nodig is voor de deuropening, beugels, noodlijn en verlaagd sanitair. De persoon in een rolstoel kan zich zonder problemen in het gebouw manoeuvreren, gebruik maken van het toilet én voelt zich welkom.

Samenwerking 

We beginnen onze samenwerkingen altijd met een kennismakingsgesprek. We leren jou graag kennen, zodat we weten met wie we te maken hebben en of we een match zijn. Vervolgens kijken we hoe we je het beste kunnen helpen. Onze technisch consultant legt je graag tot in detail uit hoe ons systeem werkt.

Gaan we samenwerken? Top! In een of meerdere besprekingen maken we een actieplan. De gemaakte afspraken zetten we op papier, zodat we weten wat we van elkaar mogen verwachten. Vervolgens gaan we aan de slag! 

Nu een kennismakingsgesprek inplannen