Software Architect vacature

Software Architect vacature

Minimaal HBO werk- en denkniveau Parttime en Fulltime Zoetermeer
Bij Fluxility houden we ons graag bezig met ingewikkelde projecten, die geen standaardoplossing kennen. Hoe ingewikkelder het is, hoe leuker wij het vinden. Vooral wanneer we een complex onderwerp voor de klant kunnen vereenvoudigen tot iets dat makkelijk uit te leggen is. Om de klantwens te vertalen in een software-oplossing op maat moet er samen met de klant goed gekeken worden naar de benodigde specificaties. En om dat voor het groeiend aantal te klanten doen, hebben we een ervaren Software architect zoals jij nodig in ons team.

Zoek jij?

Veel afwisseling in je werk, klanten blij maken en veel van elkaar leren? Werken bij Fluxility betekent werken aan verschillende projecten. Hierbij kan je denken aan klantportalen, apps, websites, rekentools, planningtools en nog veel meer. Elk project heeft een gemeenschappelijk factor: het project moet meerwaarde hebben voor de klant! Wij denken kritisch mee over datgene wat er gebouwd gaat worden.

Vind jij het leuk om in teamverband te werken? Dan ben je bij ons aan goede adres. Wij werken (bijna) altijd in teamverband aan projecten. Elk teamlid heeft vanuit zijn expertise een rol in het project. Door deze vorm van samenwerking krijgt de klant een goed product en leren de developers van elkaar. Kennisoverdracht vinden wij heel belangrijk. Met z'n allen weten we nou eenmaal meer! 

Ben jij een software developer die goed een project kan overzien? Vind jij het leuk om met de klant te schakelen om het perfecte eindproduct te maken? Solliciteer dan nu!

Solliciteer direct

Dit ga jij doen 

Als softwarearchitect word je geregeld betrokken bij de salestrajecten. Samen met Dennis help je de klant te overtuigen van onze technische kennis en toegevoegde waarde. Dit doe jij door pro-actief met de klant mee te denken in het gesprek en verschillende oplossingen voor te stellen. Spreekt dit de klant aan? Dan gaan we naar stap 2: wat gaan we precies bouwen? 

Van sprint naar sprint 
Elk project is uniek waardoor het van tevoren erg lastig is om te bepalen wat de investering voor de klant zal zijn. Wij hebben met veel klanten vaste afspraken over ontwikkeluren en per sprint worden de werkzaamheden bepaald. De klant wil natuurlijk wel weten wat het einddoel is. Dit doen wij door het uitwerken van een adviesrapport. In dit rapport schetsen we het IT-landschap van de klant waarbij de belangen van alle stakeholders worden meegenomen. Jij als softwarearchitect hebt hier een grote rol in. 

Zodra het duidelijk is wat er gebouwd moet worden gaat het project van start. Je stelt een team samen waarbij jij de ook de rol van technical lead en senior developer hebt. Jij zorgt ervoor dat je collega’s het juiste bouwen. Dit doe je door quality control, maar vooral door het goed uitwerken van de features. Hoe beter dit gedaan is, hoe sneller er kan worden gebouwd. Als senior developer draag jij ook je steentje bij in de ontwikkeling en help je collega’s waar nodig. Uiteraard is er tijdens het project ook wel eens discussie over de juiste richting. Jij pakt jouw rol als senior, luistert naar de input van je collega’s en geeft richting. 

Ervaring en skills 

Als softwarearchitect ben je een echte teamspeler en heb je een belangrijke en veelzijdige functie. Daarom is het belangrijk dat jij jezelf (voor een groot deel) herkent in de volgende punten: 

 • Sterk analytisch en probleemoplossend vermogen 
 • Ervaring met softwareprojecten van A-Z 
 • 5-10 jaar ervaring als software developer (bij voorkeur met Django, Python, React) 
 • Termen als modellering, ORM, ERD, REST API, Serializers, Transactions, JSON zijn jou niet onbekend 
 • Begeleiden en aansturen van een groep (eigenwijze) developers ;-) 
 • Goede communicatieve vaardigheden; zo moet je complexe zaken kunnen uitleggen aan klanten  
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau 
 • Woonachtig in regio Zoetermeer 
 • Minimaal 32 uur beschikbaar; uren indelen flexibel 
 • Ervaring in de installatie- en bouwbranche is een grote pré 
 • En als laatste: je moet een aardig potje Mario kart kunnen spelen, wil je een beetje serieus genomen worden. 😉 

Dit krijg je van ons (op basis van 40 uur) 

 • Salarisrange € 4.500-€ 6.000 
 • Goede pensioenregeling (5% vanuit ons, met mogelijkheid voor eigen inleg) 
 • 25 vakantiedagen 
 • 8% vakantiegeld 
 • Een bonusregeling 
 • Laptop  
 • Reiskosten 100% vergoed 
 • Superleuk team en goede werksfeer 
 • Elke dag lunch, lekkere koffie en genoeg (ook gezonde) snacks 
 • Les in Mario kart 

Jouw werkplek

Ons kantoor staat in de wijk Seghwaert in Zoetermeer en is met zowel de auto (voor de deur gratis parkeren), de fiets, als OV (de RandstadRail lijn 3 en 4 op 100m afstand) goed te bereiken. Bij Fluxility streven wij naar een goede werk/privébalans en lange samenwerkingen. Wij geven de voorkeur aan mensen die uit de regio komen. Minder reistijd, reisstress en je houdt meer tijd over voor je privéleven.  

Leg jij complexe oplossingen eenvoudig uit aan onze klanten? 

We hopen dat we jouw interesse hebben gewekt. Graag vertellen we je meer.  Stuur je CV naar Dennis Kleijn en solliciteer voor deze positie. We kijken uit naar jouw sollicitatie! Heb je nog aanvullende vragen? Bel naar 079 - 889 4151 en we beantwoorden graag je vragen.

Nu solliciteren  Vacature Django Python Fan

Waarom kiezen voor Fluxility?

“Er zijn genoeg mogelijkheden om je te verdiepen of te specialiseren in een bepaald onderdeel. Als jij je kennis juist meer wilt verbreden is dat ook zeker mogelijk. Binnen dit vakgebied speelt ervaring een grote rol en Fluxility kan je hier heel goed mee op weg helpen.”

Robin Bögemann, Software developer

Open sollicitatie en stages

Stuur gerust een open sollicitatie naar dennis@fluxility.com. Geef hierin aan hoe jij het Flux-team kunt aanvullen, waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Je CV en reeds gemaakt werk mogen hierbij natuurlijk niet ontbreken!

Volg je een ICT of design-gerelateerde opleiding? Wil je een leerzame en bovenal leuke stageperiode tegemoet gaan? Stuur dan je CV, motivatie en reeds gemaakt werk (bijvoorbeeld een GitHub-account) naar contact@fluxility.com.

“We hebben elke keer weer nieuwe (en vaak innovatieve) producten. Ik mag werken met de nieuwste technieken en heb veel inspraak in hoe we die techniek inzetten.”

Raymond Tijhaar, Front-end developer

Wij zijn eigenwijze nerds

Bij Fluxility werken we vanuit een oplossingsgerichte aanpak. Hierbij luisteren we aandachtig naar de wensen van de klant, maar durven we ook een tikkeltje eigenwijs te zijn. ‘Jij vraagt, wij voeren uit’ zit er bij ons vaak niet in.

Door het stellen van de juiste vragen gaan we namelijk op zoek naar de ware oorzaak van jouw probleem. We nemen naast de rol van uitvoerder dus ook vaak een adviserende rol in. 

Klanten mogen van ons een totaalconcept verwachten. Van de voorbereiding met uitvoerige intake tot de uitvoering van de werkzaamheden. En van de oplevering van het technische product tot het noodzakelijke onderhoud.

Fluxility regelt en ontzorgt, van A tot Z.

Lees meer over Fluxility