Interview met Jeffrey

Stel je even voor 

"Ik ben Jeffrey, 28 jaar en woon in Delft. In mijn vrije tijd speel (en maak) ik graag escaperooms en spreek ik graag af met vrienden om een bordspel te spelen."

Welke opleiding heb je gevolgd? 

"Computer Science aan de TU Delft."

Waar ben je zoal mee bezig? 

"In principe ben ik bij een project betrokken bij bijna elke stap. Soms wat acquisitie, het uitwerken van de wensen van een klant, heel soms wat design werk (al worden deze ontwerpen om een of andere reden nooit echt gebruikt), API-servers opzetten, front-end ontwikkeling, devops, projectmanagement. Eigenlijk doe ik het allemaal wel. Mijn focus ligt wel vooral op de backend systemen en technisch de grote lijnen van een project uitwerken."

Hoe ben je hier terecht gekomen? 

"Inmiddels alweer ruim 8 jaar geleden was ik op zoek naar een bijbaantje voor naast mijn studie. Ik kende Wouter van school en de studie en vroeg of ze nog mensen zochten. Dat was het geval. Na het afronden van mijn studie in 2017 ben ik fulltime aan de slag gegaan."

Wat zijn de leuke/uitdagende kanten van je werk? 

"Ik kan me vastbijten in ingewikkelde trajecten en de klant de juiste oplossing bieden. Wij zijn constant bezig om zaken beter en efficiënter te maken."

Wat zijn de minder leuke kanten van je werk? 

"Soms zijn er projecten waarbij ik tijdens het ontwikkelen al weet dat wat ik aan het maken ben niet in lijn is met wat de eindgebruiker zou willen, het is dan niet gelukt om de klant hiervan te overtuigen. Gelukkig gebeurt dit niet vaak."

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit? 

"Zodra ik binnen kom pak ik eerst een kopje thee of koffie en dan begin ik met kijken wat er is veranderd sinds de dag ervoor (spannende ontwikkelingen in de technologie of mails van klanten die iets willen). Op basis daarvan kijk ik of de planning voor de week bijgewerkt moet worden en ga ik aan de slag met het project wat voor dan ingepland staat."

Zijn er binnen jouw werk mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen? 

"Hier is altijd wel ruimte voor. Toen ik jaren terug begon bij Fluxility had ik wel al wat ervaring met programmeren. Door de jaren heen heb ik veel verschillende projecten kunnen doen waar elke keer weer een andere uitdaging in zit. Daarnaast krijg ik de mogelijkheid om vanuit de techniek een team aan te sturen, wat ook erg leerzaam is."

Hoe blijf je op de hoogte van ontwikkelingen binnen jouw vakgebied? 

"Ik probeer met enige regelmaat het internet op te gaan en te kijken wat er nou weer voor nieuws bedacht is. Veel gebruikte kanalen hiervoor zijn Hacker News en Twitter. Ik vind het vooral erg interessant om de ontwerp gedachte achter nieuwe technieken te lezen."

Welke doelstellingen heb je binnen je werk? 

"Samen met een gezellig team werken aan gave/uitdagende projectenwaar de klant iets aan heeft."

Hoe zou je je werkgever in 3 woorden omschrijven? 

"Persoonlijk, oplossingsgericht, ambitieus"

Waarom zouden mensen hier moeten komen werken?

"Mensen moeten bij ons komen werken, omdat ze ervan overtuigd zijn dat de projecten die we doen uitdagend zijn en ze daar zelf ook ideeën over hebben. Samen kunnen we dan producten maken waar we zelf trots op zijn en de klant wat mee kan."

Tips voor mensen in je vakgebied? 

"Probeer op de hoogte te blijven van nieuwe technieken en overweeg eens in de zoveel tijd of de techniek die je op dit moment gebruikt nog steeds de beste oplossing biedt voor het probleem dat je oplost."