Digitaal toegankelijke website

We bouwen je website volgens de WCAG-richtlijnen, zodat iedereen deze prettig kan gebruiken.

Neem contact op

Websites voor overheid en gemeentes

Websites van gemeenten en overheden zijn verplicht om digitaal toegankelijk te zijn voor mensen met een beperking.

Logisch, want ook een blind persoon moet een afspraak kunnen maken voor een nieuw paspoort, een doof persoon moet de informatie uit een video kunnen begrijpen en iemand met een taalontwikkeling stoornis moet de informatie ook kunnen begrijpen.

Fluxility snapt als geen ander waar een digitaal toegankelijke website aan moet voldoen. Neem daarom nu contact op om jouw wensen te bespreken.


Waarom een toegankelijke website? 

Toegankelijkheid is allang niet meer alleen een wettelijke verplichting voor overheidsinstanties. Steeds meer organisaties kiezen er bewust voor om hun website toegankelijk te maken en met goede reden.

Een toegankelijke website vergroot je bereik en verbetert de gebruikservaring voor álle bezoekers. Niet alleen mensen met een beperking profiteren van een toegankelijke site; ook ouderen, mobiele gebruikers en bezoekers met tijdelijke beperkingen hebben er baat bij. Dit draagt bij aan een positieve merkbeleving én laat zien dat jouw organisatie iedereen welkom heet.

Daarnaast versterkt toegankelijkheid je online vindbaarheid. Zoekmachines waarderen toegankelijke websites, waardoor je beter scoort in Google en meer verkeer aantrekt.

Of je nu een patiëntenorganisatie, museum, bibliotheek of zorgverlener bent: een toegankelijke website helpt je je doelgroep beter te bedienen én uit te stralen waar je voor staat. Wij denken graag met je mee over hoe we jouw ambities kunnen vertalen naar een gebruiksvriendelijke, inclusieve website.

Kies voor digitaal toegankelijk

Website volgens de WCAG-richtlijnen

WCAG staat voor Web Content Accessibility Guidelines. Dit is een set internationale richtlijnen die zich focussen op webtoegankelijkheid. Een website laten maken volgens deze richtlijnen levert een website op die rekening houdt met mensen met een handicap.

Daarbij wordt rekening gehouden met vier subdoelgroepen: Visuele, auditieve, verstandelijke en lichamelijke beperkingen.

Laten we aan de slag gaan

Toepassen van de richtlijnen

Bij het maken van een toegankelijke website passen wij deze richtlijnen toe en houden daarnaast rekening met de doelen van uw organisatie. Het is belangrijk om in te zien dat de WCAG-richtlijnen niet bedoelt zijn als regels.

Een enkele keer zou een richtlijn kunnen botsen met bijvoorbeeld een webtool, het design, de vastgestelde huisstijl, andere regels waar de website aan dient te voldoen, et cetera. In zo’n situatie vinden we het belangrijk om samen een overweging te maken in hoeverre een WCAG-richtlijn wordt doorgevoerd.

 

Hoe kan ik mijn website digitaal toegankelijk maken? 

Een al bestaande website toegankelijk maken? Dat kan, maar is vaak een stuk ingewikkelder dan een nieuwe website volledig toegankelijk opleveren. Vergelijk het maar met een invalidentoilet inbouwen in een oud gebouw:

Er is weinig ruimte, er zijn drempels, trapjes en te smalle deuropeningen. Met een kostbare verbouwing kan er misschien wel een invalidentoilet worden ingebouwd, maar het gebouw zelf houdt de drempels en obstakels waar een rolstoel niets mee kan.

De toegankelijkheidsplannen direct meenemen in het ontwerp of bouwplan voor een nieuw gebouw is dus altijd doeltreffender en veel minder kostbaar. Het invalidentoilet komt dan op een logische plaats naast de andere toiletten en er is alle ruimte ingecalculeerd die nodig is voor de deuropening, beugels, noodlijn en verlaagd sanitair. De persoon in een rolstoel kan zich zonder problemen in het gebouw manoeuvreren, gebruik maken van het toilet én voelt zich welkom.

 

Bij Fluxility ben je in goede handen

Wij ontwikkelen al 20 jaar software die perfect aansluit bij de processen van jouw organisatie. We borgen continuïteit, veiligheid en naadloze implementatie.

Laten we kennismaken!

Wij luisteren graag naar je wensen of waar je tegenaan loopt. We denken graag met je mee voor een passende oplossing die binnen jouw organisatie past. Heb je een vraag? Ook dan horen we graag van je!

Neem contact op met Dennnis

Contactverzoek