Excel vervangen voor een applicatie

Gebruikt je bedrijf nog Excel sheets? Wij helpen je graag aan een oplossing die minder foutgevoelig en bovenal veel gebruiksvriendelijker is!

Door je sheets te vervangen door een maatwerk webapplicatie ben jij en je personeel minder tijd kwijt om invoerfouten te herstellen, uitleg te geven aan (nieuwe) medewerkers én om technische problemen op te lossen. Klinkt goed toch? Neem daarom nu contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Nu contact opnemen

Klantcase: Raadzaal app

Met de raadzaal app worden stemmingen digitaal opgeslagen, waardoor Excel sheets overbodig zijn geworden. Bovendien genereert de webapplicatie prachtig vormgegeven stemuitslagen.

De nadelen van Excel sheets

Wanneer een organisatie veel data verwerkt via Excel onstaan de volgende problemen:

  • Er ontstaan regelmatig invoerfouten, bijvoorbeeld omdat er een verouderde versie wordt gebruikt. Ook kunnen validatieregels niet goed meegekopieerd worden.
  • Het is niet gebruiksvriendelijk. Medewerkers die niet getraind zijn in Excel kunnen al snel invoerfouten maken.
  • Excel wordt regelmatig geüpdatet, waardoor functies opeens uit het niets niet meer functioneren.
  • Excel wordt langzamer naarmate er meer sheets bijkomen.
  • Wanneer je maatwerk functies nodig hebt moet je macro's gebruiken, maar daardoor slaan virusscanners op hol.
  • Het is erg lastig om Excel te koppelen aan een database.

Nu een offerte aanvragen

Waarom Excel vervangen voor een webapplicatie?

Een webapplicatie is vele malen gebruiksvriendelijker dan een Excelsheet. De gebruikers krijgen alleen maar een mooie interface te zien, maar nooit de code. Verwijzingsfouten en invoerfouten zijn zo verleden tijd!

Bovendien is een webapplicatie intuïtief, waardoor nieuwe medewerkers hiermee direct aan de slag kunnen. De werking van een Excelsheet uitleggen is veel ingewikkelder.

Vraag een offerte aan

Expert in de bouw- en installatiebranche

Fluxility heeft veel domeinkennis van de bouw- en installatiebranche. Zo hebben wij al vele ingewikkelde rekentools gemaakt voor organisaties als ISSO en NVKL.

Het voordeel van deze kennis is dat we razendsnel jouw probleem begrijpen en daar een goede oplossing voor kunnen bedenken.